Page 1 of 1

Suggestion for Silverfast AI 6 on Canon FS4000US

Posted: Fri Sep 05, 2003 6:12 am
by efalcon
Suggestion for Silverfast AI 6 on Canon FS4000US:

I have collected some information in this forum.
I hope that they will solve it quickly.

=============================
1. IR dust clean(FARE) not supported.
2. The uncorrected images have terrible color balance (compared to v**s**n and FilmGet).
3. the whole scanning process being very slowly in comparison to canon?s Filmget
4. it's unclear whether the scanner is being calibrated. FilmGet takes a few seconds for "Calibration" whenever the scanner is used for the first time. It's not clear that this is happening with SF.
5. the software seems to depict the scanned image mirror reverse by default

Posted: Fri Sep 05, 2003 1:47 pm
by LSI_Kratzenstein
Thanks also for the mail. This is forwarded to the developing team. But it could take a while, this is not easy done.

kind regards

CanoScan FS4000 US

Posted: Tue Oct 14, 2003 7:25 pm
by KlausH
I completly agree with efalcons remarks. I bought silverfast about three weeks ago and did some intensive testing, even before with the demo version.
The results have never been satisfactory to me, but better then Canons software "getfilm".

Then v**s**n came my way and I have to say - after having done IT8-calibration - this software works for me fully automatic with ease of use and best (great) results.

I never went back to silverfast until then.... (Laser Soft, apologies for this message, but I really think you have to do something for this scanner!).

Klaus