Washed out colour

All problems are not listed anywhere

Moderator: LSI_Ketelhohn


BobF
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 26
Joined: Fri Oct 03, 2003 4:28 am

Washed out colour

Postby BobF » Tue Oct 21, 2008 8:25 pm

Did a search and didn't find anything applicable.

Just did the update to 6.6.0r3 for Studio Ai IT8 ME, for an Epson V750 Pro working on a WinXP Pro SP2 box and scanning through PS CS3. Scanning neg. film and am having an issue that has never cropped up previously. Scans are very washed out. Pre-scan previews are fine. The histogram is fine and the film is properly exposed. Scans are very washed out with the histogram skewed heavily to the right. No adjustments are being made in the scanning process.

I'm attaching a screenshot of the pre-scan preview and one of the actual scan with the Levels dialogue open to show the histogram.

SF Screenshot.jpg
SF Screenshot.jpg (135.78 KiB) Viewed 685 times


SF Screenshot.jpg
SF Screenshot.jpg (135.78 KiB) Viewed 685 times
Attachments
SF Scan.jpg
SF Scan.jpg (105.91 KiB) Viewed 683 times

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4283
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: Washed out colour

Postby LSI_Ketelhohn » Mon Oct 27, 2008 10:29 am

Dear BobF,

are you using the correct NegaFix profile for your Film?
You can also try to adjust/deactivate the automatic in the NegaFix expert mode.

kind regards
Arne Ketelhohn.


Return to “All other problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest