Is anyone using SilverFast 6 on Windows with X6 USB?

flatbed scanners for Microtek

pjbrumby
SilverFast Beginner
Posts: 15
Joined: Wed Apr 09, 2003 11:43 pm
Location: East Yorkshire, UK

Is anyone using SilverFast 6 on Windows with X6 USB?

Postby pjbrumby » Thu Apr 10, 2003 10:58 am

I'm using SE 5.5.1r09 (TWAIN via Paintshop Pro 7.04) with my X6 USB.

This is the latest version that works. 5.5.2r02 and all Version 6 releases I have tried hang 'Searching Devices'.

I'm using Windows 98SE, but I have also tested on a Windows 2000 PC with the same results. I've also tried the Photoshop plugin versions with SFApp.

This problem has been with LaserSoft technical support for nearly thirteen months now and a resolution has not yet been forthcoming.

I would like to know if anyone is actually using an X6 USB successfully with these later releases of SE?

Peter

pjbrumby
SilverFast Beginner
Posts: 15
Joined: Wed Apr 09, 2003 11:43 pm
Location: East Yorkshire, UK

Postby pjbrumby » Thu Apr 10, 2003 11:48 pm

I've tried SilveFast Ai (6.0.1D43) and this hangs as well, so I've edited the original topic subject title to remove 'SE', and the question now is - is anyone successfully using any flavour of SF 6 with the X6 USB?

Peter

User avatar
LSI_Flyvbjerg
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 666
Joined: Mon Feb 04, 2002 1:00 am
Location: Kiel

Postby LSI_Flyvbjerg » Fri Apr 11, 2003 2:37 pm

Dear Peter.

I just found the bug. It only occurs with the TWAIN version not with the PhotoShop plugin. A fix will be uploaded soon, hopefully early next week.

Eric.

pjbrumby
SilverFast Beginner
Posts: 15
Joined: Wed Apr 09, 2003 11:43 pm
Location: East Yorkshire, UK

Postby pjbrumby » Fri Apr 11, 2003 2:47 pm

Eric,

I just found the bug. It only occurs with the TWAIN version not with the PhotoShop plugin.


Mmmm.... I found it in PS plugin versions as well (testing with SFApp).

A fix will be uploaded soon, hopefully early next week.


Thanks Eric, I'll look forward to that.

Peter Brumby

kirool
Visitor
Posts: 3
Joined: Sun Mar 16, 2003 1:10 pm

Postby kirool » Sun Apr 13, 2003 10:38 am

I totally agree,
I've posted here last month a same topic.
I've e-mailed to the support, they advised me to use the PS version. but I'am still stuck (cannot connect to the device). In fact it seems that all the versions are bugged - AI twain- AI PS - SE Twain - SE PS

I hope this bug will be fixed very soon.

kirool

pjbrumby
SilverFast Beginner
Posts: 15
Joined: Wed Apr 09, 2003 11:43 pm
Location: East Yorkshire, UK

Postby pjbrumby » Fri Apr 18, 2003 11:14 pm

Eric Flyvbjerg wrote last week:

A fix will be uploaded soon, hopefully early next week.


Not this week then. Maybe next week?

kirool wrote:-

I hope this bug will be fixed very soon


Don't raise your hopes too high. I first raised this problem with LaserSoft on 13th March 2002. Forty-five e-mails later the problem is still there. LaserSoft did say on 19th March 2002 that they 'could reconstruct the error', but nothing came of that.

We've gone over the same ground a few times. The main problem with LaserSoft technical support is that they do not seem to have any system for recording and tracking problem progress, so every time I write to enquire what's happening, it's all been forgotten and we start again.

Peter

pjbrumby
SilverFast Beginner
Posts: 15
Joined: Wed Apr 09, 2003 11:43 pm
Location: East Yorkshire, UK

Postby pjbrumby » Thu Apr 24, 2003 10:59 am

Eric,

I see on the SilverFast Development History that the problem is now said to be fixed.

Ai/SE 6.0.2r16(Mac)/6.0.1r47(Win): ScanMaker X6: scanner freezes when called as Twain (display shows "searching for devices..."), fixed.


The latest download Windows versions are still 6.0.1r44 (SE) and 6.0.1d43 (Ai). When will the new versions be posted?

Peter

User avatar
LSI_Flyvbjerg
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 666
Joined: Mon Feb 04, 2002 1:00 am
Location: Kiel

Postby LSI_Flyvbjerg » Fri Apr 25, 2003 1:54 pm

Dear all.

We try to make new versions available today. If we can?t reach it today, they will come next monday.

Sorry for the delay.

Eric.

pjbrumby
SilverFast Beginner
Posts: 15
Joined: Wed Apr 09, 2003 11:43 pm
Location: East Yorkshire, UK

Postby pjbrumby » Tue Apr 29, 2003 2:59 pm

Eric,

We try to make new versions available today. If we can?t reach it today, they will come next monday.


New versions still not available 15:00 GMT Tuesday.

Peter

User avatar
LSI_Flyvbjerg
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 666
Joined: Mon Feb 04, 2002 1:00 am
Location: Kiel

Postby LSI_Flyvbjerg » Wed Apr 30, 2003 8:20 am

Dear Peter.

I?ve send your comment to the responsible people again.
Sorry for the dealy :oops: .

Eric.

pjbrumby
SilverFast Beginner
Posts: 15
Joined: Wed Apr 09, 2003 11:43 pm
Location: East Yorkshire, UK

Postby pjbrumby » Mon May 05, 2003 9:13 pm

Eric,

I?ve send your comment to the responsible people again.
Sorry for the dealy .


New versions are still unavailable at 20:00 GMT Monday.

Perhaps you could speak to the 'responsible people' again?

Peter

User avatar
LSI_Flyvbjerg
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 666
Joined: Mon Feb 04, 2002 1:00 am
Location: Kiel

Postby LSI_Flyvbjerg » Tue May 06, 2003 8:08 am

Dear Peter.

I?m really, really sorry about that delay. Things like that simply shouldn?t happen.

I have spoken with our WEB team at the headquarter a few minutes ago and they promised to upload the versions today.

Best regards

Eric.

LSI_Support
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 491
Joined: Mon Jun 18, 2001 1:00 am

HERE IS THE DIRECT LINK

Postby LSI_Support » Wed May 07, 2003 10:03 am


pjbrumby
SilverFast Beginner
Posts: 15
Joined: Wed Apr 09, 2003 11:43 pm
Location: East Yorkshire, UK

Postby pjbrumby » Wed May 07, 2003 11:53 am

Arne,

I cannot download from the supplied link because it is password protected.

I require the SE download anyway, not Ai.

Peter

LSI_Support
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 491
Joined: Mon Jun 18, 2001 1:00 am

Thanks

Postby LSI_Support » Thu May 08, 2003 1:10 pm

Please send me your email adress, I would like to help you !

http://www.silverfast.com/problemreport ... ic=Website

Thanks

Arne Glet


Return to “Microtek”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest