Page 1 of 1

'SF8 has stopped working' problem

Posted: Fri Dec 29, 2017 3:20 pm
by martinT
I've been using SF8 on my Plustek OpticFilm 8200i SE scanner since early November& have scanned about 300 slides & B/W negatives. Yesterday afternoon I got a 'SilverFast 8 has stopped working' message. I un/reinstalled SF from the disk supplied with the Plustek but when I ran SF I got the same error message. I've down loaded your SF Support Tool & tried to run that - but it failed with a 'msvcp140.dll not found' message. After investigating I found that there is a file msvcp140.dll in my c:\Windows\SysWOW64 folder.

How do I solve this problem? I'm running SF 8.8.0r5 on Windows 7, (64bit)
Thanks
Martin

Re: 'SF8 has stopped working' problem

Posted: Mon Jan 08, 2018 10:41 am
by LSI_Ketelhohn
Dear Martin,

The msvcp140.dll is part of the Windows operating system and included in the Windows Visual C++ 2015 Redistributable. Maybe this component has been damaged. Try reinstalling it. You can download it here from the Microsoft website.
https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... x?id=52685

Kind regards
Arne

Re: 'SF8 has stopped working' problem

Posted: Mon Jan 08, 2018 5:03 pm
by martinT
Thanks Arne,
I've reinstalled the Windows Visual C++ library & can now run the SF Support Tool. However when I do so I get 'SF failed to transfer the required data. Contact our support staff'. What next?

Martin

Re: 'SF8 has stopped working' problem

Posted: Fri Jan 12, 2018 3:31 pm
by LSI_Ketelhohn
Dear Martin,

Have you checked your internet connection and Firewall settings?
This message means that the tool is being blocked from accessing the support server.

Kind regards
Arne