Colored "Flecks" in my scan

flatbed scanners for Umax

sharpdes
Visitor
Posts: 1
Joined: Mon Mar 14, 2005 10:15 pm
Contact:

Colored "Flecks" in my scan

Postby sharpdes » Mon Mar 14, 2005 10:55 pm

I'm using SF SE on my G5/OS 10.3 with Photoshop CS. When I scan and image (whether it's printed, a photo print, fabric, original water color - whatever) I get these brightly colored flecks in my image - sometimes worse than other times depending on the image; sometimes dark, sometimes light. The flat bed scanner (UMAX Powerlook II) is clean and I didn't have this problem on my G4 with MagicScan. Anyone have an idea of the cause.

Many thanks,
sharpdes

Image

User avatar
LSI_Bruhn
SilverFast Expert
SilverFast Expert
Posts: 266
Joined: Wed Oct 29, 2003 7:29 pm
Location: Kiel
Contact:

Postby LSI_Bruhn » Tue Mar 15, 2005 9:12 am

Dear sharpdes,

could you also contact our support here :

http://www.silverfast.com/problemreport/en.html

and send us your SF_Logfile and your SF_Statistic file, please.

kind regards
Sascha Bruhn

LaserSoft Imaging AG
Luisenweg 6-8
24105 Kiel

User avatar
RAG
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 761
Joined: Wed Jan 12, 2005 7:59 am
Location: Sonoma County, California

Postby RAG » Sun Mar 20, 2005 11:59 pm

sharpdes,

If the flecks are the same regardless of what you scan the problem may be a dirty scanner.
Member in good standing - NAPP
A picture is worth a thousand words! :-)

User avatar
LSI_Bruhn
SilverFast Expert
SilverFast Expert
Posts: 266
Joined: Wed Oct 29, 2003 7:29 pm
Location: Kiel
Contact:

Postby LSI_Bruhn » Fri Apr 15, 2005 8:55 am

Dear sharpdes,

did you contact our support and is your problem solved ?

kind ragards
Sascha Bruhn

LaserSoft Imaging AG
Luisenweg 6-8
24105 Kiel


Return to “UMAX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest