Search found 13 matches

by Rocky
Mon Sep 17, 2007 4:41 pm
Forum: Microtek
Topic: 120tf and Multi Exposure
Replies: 51
Views: 32593

Most interestingly, I have found that the current SilverFast version 6.5.1r2 provides a correct ME Scan at 4000 dpi (100% scaling & 48 Bit HDR Color) with no alignment issues. This is surprising since I have found no mention of significant changes in the software or notations from other members ...
by Rocky
Fri Aug 31, 2007 6:32 pm
Forum: Microtek
Topic: 120tf and Multi Exposure
Replies: 51
Views: 32593

Hi LSI_Muenier, Thank you for your reply. I thought to provide some clarification to my recent post and your response. The test scans that I performed were set at 2000 dpi with a scale of 100%, and these scans were only to test the software! Otherwise, I perform scans at 4000 dpi without exception.
by Rocky
Fri Aug 24, 2007 4:38 pm
Forum: Microtek
Topic: 120tf and Multi Exposure
Replies: 51
Views: 32593

Just to let the LSI Staff know that the current release has had little or no impact on correcting the scan alignment issue for either 2000 or 4000 dpi transparencies. So far all my test have provided poor results. I understand that no one using this specific software has had success with Multi-Expos...
by Rocky
Thu Apr 05, 2007 1:36 pm
Forum: Microtek
Topic: 120tf and Multi Exposure
Replies: 51
Views: 32593

Dear Nils Heidorn, I suppose the term "image degradation" is vague. What I find are that the scans appear similar to the one shown by deldridg's example posted on the first page of this thread, which reveals a sense of "color sparkling edges." Of course, loss of image information...
by Rocky
Wed Apr 04, 2007 5:34 pm
Forum: Polaroid
Topic: Multi-Exposure Scans Unusable (version 6.5.0r4)
Replies: 7
Views: 6769

Dear Nils Heidorn, Thank you for the link regarding the purchase of the EEPROM Chip Update. Yesterday I received an email from Melek at Umax.de requesting an order be sent to make purchase of this chip. After a quick reply, I am now waiting for an invoice, and, thus, shipment of the chip. Hopefully,...
by Rocky
Wed Apr 04, 2007 5:11 pm
Forum: Microtek
Topic: 120tf and Multi Exposure
Replies: 51
Views: 32593

SprintScan 120 with same issue

Nils Heidorn, Thank you for the update. My first tests on the Polaroid SS120 were with HDR. After I found serious image degradation in these scans, I tried 48 Bit Colour. The results of both were the same. My scans were made from 35mm and 2 1/4 x 2 1/4 transparencies by way of both the Film Holder a...
by Rocky
Mon Apr 02, 2007 5:25 pm
Forum: Polaroid
Topic: Multi-Exposure Scans Unusable (version 6.5.0r4)
Replies: 7
Views: 6769

MEX Failure

Dear Nils Heidorn, I have searched the forum for the person mentioned who has ordered his FW update from Microtek without success. Since I have been attempting to make contact with Microtek myself, it would be most useful to watch this thread. So far I have not received a response from Microtek. Can...
by Rocky
Mon Apr 02, 2007 1:29 pm
Forum: Polaroid
Topic: Multi-Exposure Scans Unusable (version 6.5.0r4)
Replies: 7
Views: 6769

MEX Failure

Dear Nils Heidorn, Thank you for your reply. In answer to your quesitons: 1) Yes, I have attempted MEX scans with several transparencies (35mm and 2 1/4 x 2 1/4) via the film holder and glass holder. 2) I have been using firmware version 1.33, which is the last version released by Polaroid. I truly ...
by Rocky
Sat Mar 31, 2007 6:26 pm
Forum: Polaroid
Topic: Multi-Exposure Scans Unusable (version 6.5.0r4)
Replies: 7
Views: 6769

Multi-Exposure Scans Update (version 6.5.0r5)

The current release of SilverFast 6.5.0r5 for Polaroid SprintScan 120 provides the same poor quality scan under Multi-Exposure as noted in the previous post. Evidently, no changes have been made. It would be interesting to know if anyone has been able to successfully scan under Mutli-Scan. Rocky
by Rocky
Thu Mar 29, 2007 4:17 pm
Forum: Polaroid
Topic: Scanner Lamp Always On
Replies: 1
Views: 5869

Scanner Lamp Always On

Is it normal for the scanner lamp to remain on?

I thought that after a period of time that the lamp would turn off so to save power as well as the lamp itself. I cannot locate an option in the SilverFast 6.5 Ai Studio ME to correct this problem.

Please advise.

Rocky
by Rocky
Wed Mar 28, 2007 4:29 pm
Forum: Microtek
Topic: 120tf and Multi Exposure
Replies: 51
Views: 32593

Thank you for your post, BOBRAPP . It is wonderful to know that there may be light at the end of this tunnel. Of course, mine is the SprintScan 120, and I hope that the techs at SilverFast take this one serious too. Hopefully, I will be able to do the conversion mentioned in another thread -- changi...
by Rocky
Fri Mar 23, 2007 6:57 pm
Forum: Microtek
Topic: 120tf and Multi Exposure
Replies: 51
Views: 32593

SprintScan 120 with same issue

Just to include the Polaroid SprintScan 120 into this identical problem. Mine has not been converted to Microtek 120tf, but Multi-Exposure creates the same problem as shown above in the image provided deldridg.

Has anyone had success with Multi-Exposure on the Microtek 120tf or SprintScan 120?
by Rocky
Fri Mar 23, 2007 6:29 pm
Forum: Polaroid
Topic: Multi-Exposure Scans Unusable (version 6.5.0r4)
Replies: 7
Views: 6769

Multi-Exposure Scans Unusable (version 6.5.0r4)

Upgraded to 6.5.0r4 Mutil-Exposure to find that all scans are hedged with extreme pixelation noise. This problem occurs in 48 Bit HDR Color and 48 Bit Color. Has anyone here had success with Multi-Exposure and Polaroid SprintScan? Here is an enlarged section to a 4x-ME Scan at 4000 dpi: <img src="/i...

Go to advanced search