Help - Pol SS120 halts during final scan of 35mm negs only

All the problems with Polaroid film scanners

DAVT
Visitor
Posts: 1
Joined: Wed Jun 30, 2004 7:21 pm

Help - Pol SS120 halts during final scan of 35mm negs only

Postby DAVT » Wed Jun 30, 2004 8:09 pm

No probs with scanner running with Mac OS 10.3.4 with Ai6 v6.1.0r4 and Photoshop CS - until yesterday. Halfway through final scan of 35mm neg and the image stopped building leaving the spectrum wheel spinning - I clicked on the cancel button and finally it loaded the half frame with a neat black vertical line where it came to a halt.

I upgraded to v6.2.1r5 and scanned some 35mm E6 at 48bit - really good - then started on a col neg job and the same happened . . .

Can anyone suggest anything - is there a hardware diagnostics anywhere I can run on it ?

Any helpful suggestions please.

User avatar
LSI_Noack
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 1432
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:30 pm
Location: Kiel, Germany
Contact:

Postby LSI_Noack » Sat Jul 03, 2004 9:15 am

Dear DAVT

please note that SilverFast 6.1.0r4 is not regarded as compatible with Photoshop CS by LaserSoft Imaging.
Therefore, it basically was a good idea to install the latest release.
However, it sometimes occurs that some files cannot be overwritten.

I suggest you try to complete de-install your SilverFast software and re-install the downloaded update again.

Mac OS X does not yet offer uninstall routines. Simply navigate to the folder SilverFast was installed into and remove the files and folders named SilverFast and LaserSoft.
These could be located in:
/Applications/LaserSoft
/Applications/Photoshop/Plugins/Import-Export/
/User/(your username)/Library/Preferences/LaserSoft Imaging/

After a new installation everything should work to your liking.
However, if the problem persists, please don't hesitate to contact LaserSoft Imaging support staff: https://www.silverfast.com/problemreport/en.html
I would appreciate if you could paste a fresh copy of the SF_Logfile in the problem report.
Thanks in advance for your co-operation.

Jan Becket
SilverFast Beginner
Posts: 20
Joined: Mon Aug 23, 2004 1:30 am
Location: Honolulu

Postby Jan Becket » Fri Oct 22, 2004 9:32 pm

I have been having exactly the same problem, using the latest SF 6.2.2.r1. However, the scanner also stalls with the latest v**s**n, so I doubt that the scanner software is the issue in my case.

The puzzling thing is that I have two SS120 scanners in my classroom and one works fine. I've switched computers and the non-working scanner still stalls half way through the scan, even after I updated its firmware to 1.33, the latest.

This does not strike me as a mechanical defect, but on the other hand all the other possibilities seem to have been eliminated. Polaroid does not support their scannners on Panther, unfortunately.

Has anyone else run into this problem?

User avatar
LSI_Noack
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 1432
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:30 pm
Location: Kiel, Germany
Contact:

Postby LSI_Noack » Wed Oct 27, 2004 8:53 am

Dear Jan

I like to know whether you are also using Mac OS X Panther, are scanning to Photoshop or to file, and if you are batch or single scanning.

Thanks in advance for these pieces of information :)

Kind regards
Sonny Noack
- tech support, LSI AG -


Return to “Polaroid”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests