Problem after installing

All the problems with Plustek film scanners

Rufo
Visitor
Posts: 2
Joined: Fri Sep 24, 2010 10:00 pm
Scanner: Plustek 7600i se

Problem after installing

Postby Rufo » Fri Sep 24, 2010 10:09 pm

Hi sorry I'm completely new on this. I have a Mac, I bougth the Plustek 7600i se and received two CD rom with it, one seems to be for Mac the other for Windows only.
I installed the one for Mac and everything seemed to be ok, but when I started scanning, negatives wasn't converted to positive pictures. The Tiff files that was created was a big scanned negative.
Moreover I notice that if pushing the two button Intell Scan or Quick scan, nothing happens.
Did I miss to install something?
Or where else is my mistake?
Thanks,
Mirco

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4283
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: Problem after installing

Postby LSI_Ketelhohn » Tue Sep 28, 2010 10:28 am

Dear Mirco,

the buttons on the Scanner are not supported in OSX.
To convert negatives you need to switch to negative mode in the general tab of the settings window.
The NegaFix dialog will open allowing you to select the filmtype.

Also make sure your scanmode is not set to HDR(i) which is an unchanged raw image format.

kind regards,
Arne Ketelhohn.

Rufo
Visitor
Posts: 2
Joined: Fri Sep 24, 2010 10:00 pm
Scanner: Plustek 7600i se

Re: Problem after installing

Postby Rufo » Tue Sep 28, 2010 10:46 am

Thank you for your reply.
Yes I had already realized where I had to change settings to scan films.
Sorry to hear the quick buttons don't work with OSX. But it's ok with the software everything is quick and easy anyway. And now I know nothing is broken in the scanner.
Thanks again.
Mirco


Return to “Plustek”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests