Output problem 8200i SE

All the problems with Plustek film scanners

Thornedahl
Visitor
Posts: 1
Joined: Mon Apr 30, 2012 9:33 am
Scanner: Plustek
SilverFast Product: SE Plus

Output problem 8200i SE

Postby Thornedahl » Mon Apr 30, 2012 9:51 am

Hi Forum,

Im having problems with getting the right output.

It seems to me that the scanner/software automatically adjust the color of the picture. I have tried different settings so my question is what do i do wrong?

Also when importing scan in Photoshop i get this message:
”Dokumentet - Whole Frame – JPG contains a integrated colorprofile, which is not correspondent to the actual RGB. The integrated profile will be used instead.
Integreret Adobe RGB (1998)
Aktuel sRGB IEC61966 – 2.1

I have enclosed 2 scans:

One is very green - everything has a green glow - thats from the plustek scanner with silverfast
Other one is scanned with a cheap no name scanner - and this one has the colors im looking for.

My Question is how do i get the scans to be without any adjustment of the silverfast software so i can instead adjust the scans in photoshop afterwards?

BR
Thorn
Attachments
scan_plus_green_small.jpg
This one is greenish done with plustek / silverfast
scan_plus_green_small.jpg (68.08 KiB) Viewed 1241 times
scan_other_small.jpg
This is scanned with a cheap scanner and how my output should look like - colorwise
scan_other_small.jpg (69.67 KiB) Viewed 1241 times

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4283
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: Output problem 8200i SE

Postby LSI_Ketelhohn » Wed May 09, 2012 11:32 am

Dear Thornedahl,

Did you set the desired colorspace in the preferences' CMS settings?

kind regards,
Arne Ketelhohn.


Return to “Plustek”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests