Not able to scan in color

All the problems with Plustek film scanners

rodglo
Visitor
Posts: 1
Joined: Sat Jan 24, 2009 1:15 am

Not able to scan in color

Postby rodglo » Sat Jan 24, 2009 1:27 am

New 7200 i SE plustek scanner with laser soft imaging, Presto, Pagemanager software. Using silverfast-se software.
Settings
General
Scan Mode: Normal
Pos/Neg: Negative
Negafix
Kodak, Gold, Max 400
CMS
OpticFilm 7200i-POS
Adobe RGB(1998)
cannot get negs to come through scanner in color.
Any feedback and assistance would be greatly appreciated.
Thank you for your assistance in advance.
rodglo

LSI_Muenier
SilverFast Expert
SilverFast Expert
Posts: 351
Joined: Wed Feb 13, 2002 1:00 am

Re: Not able to scan in color

Postby LSI_Muenier » Mon Jan 26, 2009 9:17 am

Dear rodglo,

I am not aware of such behaviour. (What do you mean with "OpticFilm 7200i-POS" ?)

Did you try to scan to file diretly (i.e. not into Presto) ?
Did you try to scan in positive mode ?

Best regards
Martin

marcodejonge
Visitor
Posts: 1
Joined: Fri Jul 31, 2009 8:20 pm
Scanner: Plustek Opticfilm 7300
SilverFast Product: SE Plus

Re: Not able to scan in color

Postby marcodejonge » Fri Jul 31, 2009 8:32 pm

I have the same problem, I am scanning a negative. The prescan looks good (positive colors) and when I press the scan button it saves as a negative.

LSI_Morales
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 1430
Joined: Mon Oct 22, 2007 9:33 am

Re: Not able to scan in color

Postby LSI_Morales » Mon Aug 03, 2009 8:56 am

Dear marcodejonge,

the problem posted above seems to be happening outside SilverFast.

If you are having this problem please make sure you are not scanning your negatives in "48 bits HDR color" mode because it produces unmodified RAW files, it means that your negatives will be scanned as negatives.

Cheers
Alejandro Morales

LaserSoft Imaging
Media manager, Software testing


Return to “Plustek”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests