SF-210 and Nikon Coolscan 4000ED

All the problems with Nikon film scanners

BB
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 46
Joined: Tue Nov 06, 2001 1:00 am

SF-210 and Nikon Coolscan 4000ED

Postby BB » Sat Jul 03, 2010 8:21 am

Hi,

I have recently aquired an SF-210 automatic slide feeder, which works great in SilverFast 6.6.2 in batch (file) scanning mode; the only catch is that the software hangs after the last slide (i.e. at the end of the batch). I am pretty sure that there was a dialog asking for something like "maximum batch size" when I launched my first batch, but I just cannot find this setting any more. The manuals seem to contain no information on this either.

My setup:
Max Pro, OS X 10.6.4, SF 6.6.2.r1 (NikonSF), Nikon LS 4000 ED

I am happy about any hints - regards,

Bernhard

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4283
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: SF-210 and Nikon Coolscan 4000ED

Postby LSI_Ketelhohn » Tue Jul 06, 2010 2:15 pm

Dear Bernhard,

the batch size is requested when you switch from normal to batch mode in the general tab.

kind regards,
Arne Ketelhohn.

fwulf
Visitor
Posts: 1
Joined: Sun Sep 19, 2010 4:52 pm
Scanner: NIKON super coolscan 4000 ED
SilverFast Product: Ai

Re: SF-210 and Nikon Coolscan 4000ED

Postby fwulf » Sun Sep 19, 2010 5:55 pm

Hi, I also have a MacPro, MacOS 10.6.4, SilberFast 6.6.2r2, NIKON Coolscan 4000 ED and NIKON SF-210.

My problem: On trying to do a batch scan I get the error message "No adaptor/film" found. The SF-210 is connected, but does not transport the slide. Is this a hardware or a software error?

Regards

3dworks
Visitor
Posts: 2
Joined: Wed Feb 16, 2011 10:29 pm
Scanner: Nikon LS-4000ED with SF-210 adapter
SilverFast Product: Ai

Re: SF-210 and Nikon Coolscan 4000ED

Postby 3dworks » Wed Feb 16, 2011 10:34 pm

i'm having exactly the same problem, same error message.
i've scanned some sets of slides successfully with the same scanner setup a few months ago, but with a lower release of silverfast 6.6.x.
now, after after upgrading it to the most recent version, i cannot get it to work anymore. please help!

OSX 10.6.6 macpro 8 core, 12G RAM, latest silverfast AI version.

cheers

markus

3dworks
Visitor
Posts: 2
Joined: Wed Feb 16, 2011 10:29 pm
Scanner: Nikon LS-4000ED with SF-210 adapter
SilverFast Product: Ai

Re: SF-210 and Nikon Coolscan 4000ED

Postby 3dworks » Wed Feb 16, 2011 10:37 pm

ok, fortunately, the problem seems to be resolved after removing and removing and reinserting the SF-210 module... :)

LSI_Morales
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 1430
Joined: Mon Oct 22, 2007 9:33 am

Re: SF-210 and Nikon Coolscan 4000ED

Postby LSI_Morales » Thu Feb 17, 2011 8:55 am

Dear 3dworks,

Sweet, I am glad you could solve the problem, also thanks for posting your solution. This might help others.

Cheers
Alejandro Morales

LaserSoft Imaging
Media manager, Software testing


Return to “Nikon”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest