IT8 calibration

All the problems with Nikon film scanners

JOHN STEVENSON
SilverFast Beginner
Posts: 19
Joined: Sat Jul 16, 2005 7:44 pm

IT8 calibration

Postby JOHN STEVENSON » Sun May 18, 2008 4:06 pm

Just bought 6.5 AI Studio with IT8 silverfast and ive tryed using the IT8 calibration but it will not work, i get to the part were it says callibration successful with 2 pop up windows when i click ok it will do a preview scan and go back to Silverfast dialogue window . Im using the Twain model with
Elements ,with a Nikon V.This program will not let me save the profile.
No "Save" window ever pops up..
John

degrub
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 597
Joined: Fri Dec 21, 2001 1:00 am
Location: Texas

Postby degrub » Mon May 19, 2008 4:45 am

i believe there is a check box in options, maybe under CMS, to turn off the auto save of profiles to the default location for the OS.

THere was a recent reply to this on the forums, just a search should find it.

User avatar
LSI_Rossee
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 303
Joined: Mon Oct 13, 2003 12:14 pm
Location: Kiel, Germany
Contact:

Postby LSI_Rossee » Mon May 19, 2008 5:01 pm

No "Save" window ever pops up..


This behaviour is actually intended in a "fully automatic IT8 calibration" process. The ICC profile will be saved automatically in the correct folder, thus no "Save" window.

JAN

hassiman
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 78
Joined: Wed Feb 27, 2008 7:15 am

IT8... confusing

Postby hassiman » Mon May 19, 2008 8:25 pm

I also was confused by this. If one reads the documentation one expects to be ased to name and save the new profile... but the program has been changed so that this is all automatic.

JOHN STEVENSON
SilverFast Beginner
Posts: 19
Joined: Sat Jul 16, 2005 7:44 pm

IT8 Calibration

Postby JOHN STEVENSON » Wed May 21, 2008 2:16 am

Yes thanks for the replies, i was able to make a profile and save it
by not using the Twain version.
I opened up SF launcher and started Sf and checked save profile box in options and it worked.
But unfortunately i have other problems now on getting the right setting in CMS-Dialog box.
Ill keep trying
Thanks again, John

degrub
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 597
Joined: Fri Dec 21, 2001 1:00 am
Location: Texas

Postby degrub » Wed May 21, 2008 3:51 am



Return to “Nikon”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest