setting 645 frame positions/offset with a 120tf

All the problems with Microtek film scanners

cdeppe
Visitor
Posts: 2
Joined: Mon Jan 17, 2005 8:29 pm

setting 645 frame positions/offset with a 120tf

Postby cdeppe » Mon Jan 17, 2005 8:34 pm

How can I tell SilverFast what the frame positions/offsets are with the medium format film strip holder? My 645 frames do not line up correctly.

Thanks/

User avatar
LSI_Noack
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 1432
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:30 pm
Location: Kiel, Germany
Contact:

Postby LSI_Noack » Tue Jan 18, 2005 6:55 pm

Dear cdeppe

with the frame offset tool film_offset_tool .

SilverFast 6 manual reads as follows:
Adjusting the Film Strip Position

This button enables to set a new position of start or end of a film
strip, in case the motor.driven transport and not positioned the film
correctly.
By clicking on to the positioner button, the mouse switches to an
arrow. With the base of the mouse the exact beginning of an image
in the slide is set. The scanner will then readjust and update the
prescan preview.
By pressing the ”Alt“ key and clicking on the positioner button, the
direction of the arrow is switched. The exact end of the image can
now be marked by clicking on it with the base of the arrow. The
Scanner will readjust and update the prescan preview.


Kind regards
Sonny Noack
- tech support, LSI AG -

sbosman
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 27
Joined: Thu Jul 01, 2004 1:39 pm

Frames offsets

Postby sbosman » Tue Jan 25, 2005 5:25 pm

The only problem is that Silverfast does not memorize the frame offsets properly. I reported that problem, what, 2 months ago to support? Never had an answer.

sbosman
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 27
Joined: Thu Jul 01, 2004 1:39 pm

Correction

Postby sbosman » Tue Feb 08, 2005 7:44 am

Apparently there has been an email communication problem and the bug should now be fixed. I wll try next month when I'm back at home.


Return to “Microtek”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest