120tf alignment problems

All the problems with Microtek film scanners

drrobertbob
Visitor
Posts: 4
Joined: Thu Mar 16, 2006 3:10 am

120tf alignment problems

Postby drrobertbob » Tue Jun 27, 2006 7:46 pm

Recently I have been unable to align 6 x 7cm images with the frame adjustment button. Using the Microtek Scanning software I can make adjustments, but no longer with Silverfast.

I'm using the 120tf mulitformat glass holder with updated Microtek firmware and the latest Silverfast Ai6 update. The problem began before the Ai6 update.

Your advise is appreciated....

Thanks,

Bob Horowitz

User avatar
RAG
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 761
Joined: Wed Jan 12, 2005 7:59 am
Location: Sonoma County, California

Postby RAG » Wed Jun 28, 2006 4:38 am

drrobertbob,

Is my understanding correct that you updated the Microtek firmware and then noticed this problem?

If this is the case you might try removing the Prefs in SilverFast, or even doing a complete un-install/re-install of SilverFast making sure to remove all of the files including the Prefs prior to the re-install.

Hope this helps!
Member in good standing - NAPP
A picture is worth a thousand words! :-)

drrobertbob
Visitor
Posts: 4
Joined: Thu Mar 16, 2006 3:10 am

120tf alignment problems

Postby drrobertbob » Wed Jun 28, 2006 1:16 pm

My scanner came with the updated Microtek firmware(1.8) , so no, I did not update the Microtek firmware.

Alignment problems occurred before updating to the latest Silverfast, and I thought that updating Silverfast might solve the problem and it hasn't.

drrobertbob
Visitor
Posts: 4
Joined: Thu Mar 16, 2006 3:10 am

Ongoing Artisxcan 120 tf alignment problems

Postby drrobertbob » Mon Jul 17, 2006 3:57 am

I have uninstalled and re-installed Silverfast, including latest updates...I am not sure if I removed Prefs properly and whether this is the problem. Pease advise

I also have Silverfast Ai for an Epson Scanner, but don't think this is related.

My Microtek scanware does move the frame as it should, but I just cannot align my 6 X 7's with Silverfast Ai. I am getting tired of having to cut up my strips of negatives and trying to manually realign to make scans....


Thanks...

BOBRAPP
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 35
Joined: Mon Oct 11, 2004 12:18 pm

120 tf 120 alignment problems

Postby BOBRAPP » Sat Oct 07, 2006 12:29 pm

I too, am having problems aligning frames with the glass carrier. My scanner is only a few months old and the firmware version is 1.8.

I am not sure that the problem exists with the regular 120 holder as I never use it. for now, I have to be careful to align the frame I am interested in within the boundaries indicated on the carrier.

Thanks in advance

Bob

BOBRAPP
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 35
Joined: Mon Oct 11, 2004 12:18 pm

120tf alignment problems / SRD banding

Postby BOBRAPP » Tue Nov 21, 2006 12:35 pm

The latest "6a" version fixed the problem with the glass scanner.
However, I am still having problem with SRD creating banding/image skew. If I need to use SRD, I have to scan for HDR and use HDR.

Cheers,
Bob Rapp


Return to “Microtek”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests