scanproblem

All the problems with Mediax film scanners
hendrik
Visitor
Posts: 2
Joined: Sun Nov 23, 2008 3:38 pm

scanproblem

Postby hendrik » Sun Nov 23, 2008 4:05 pm

my mediax scanner is operating well except the scanned picture is a blank slide.
i found the scanning lamp rather faint in my idea, is this normal?
and if not where do i find a spare lamp for the mediaxscan?

LSI_Muenier
SilverFast Expert
SilverFast Expert
Posts: 351
Joined: Wed Feb 13, 2002 1:00 am

Re: scanproblem

Postby LSI_Muenier » Mon Nov 24, 2008 11:01 am

Dear Hendrik,

what do you mean by "operating well except the scanned picture is a blank slide"?

Best regards
Martin

hendrik
Visitor
Posts: 2
Joined: Sun Nov 23, 2008 3:38 pm

Re: scanproblem

Postby hendrik » Mon Nov 24, 2008 12:20 pm

I mean that the scanning result is blank while using a proper slide.
I discovered this misfunctioning after i had a computercrash first. as a result i got another pc with windows xp in stead of the wondows 98 i had before. while installing an upgraded version of silverfast i thought i find this new problem of blank slides, but after using another older pc with windows 98 i experience the same problem. So now i think the software is hardly to blame but there could be something wrong with the scanner. the scanning evolves properly withe the right movements but the lamp might produce too faint light I suppose. Also the scanning is only statable from the silverfast launcher and not by pushing the scan button on the mediax device.
greetings
hendrik


Return to “Mediax”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest