Negafix and cross-processed films

Problems with HiRePP®, NegaFix or profiles

doobidoo
Visitor
Posts: 3
Joined: Tue Feb 17, 2009 2:06 pm

Negafix and cross-processed films

Postby doobidoo » Tue Feb 17, 2009 2:22 pm

Hello !

Is there a place where I can find Negafix profiles for cross-processed films ? And where to place them in the app (MacOSX) ?

Right now I'm using the auto-tolerance and the curves to get as close as possible to the results I get from a pro lab. But it's very time consuming, anybody sharing these preset ?

I'm using Agfa Precisa CT 100 ; Fuji Sensia 100 and Fuji Velvia.

Thank you.

LSI_Morales
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 1430
Joined: Mon Oct 22, 2007 9:33 am

Re: Negafix and cross-processed films

Postby LSI_Morales » Wed Feb 18, 2009 9:23 am

Dear doobidoo,

Unfortunately there is not a place where you can find another NegaFix profiles other than those included within SilverFast, If you are using SilverFast Ai or Ai Studio, you can modify the curves to obtain the desired results and save those settings as a new profile, in that way you don't have to repeat the steps for every picture.

Bear in mind that even if someone had created their own profiles for similar film types under similar conditions, that person should also be using your same scanner model and version of SilverFast, otherwise the importing of such profiles will not work for you.

If you are interested in producing your own profiles using Ai or Ai studio you can find useful information on how to proceed by clicking the next links:

http://www.silverfast.com/download/docs/SF-NegaFix-en.pdf

http://www.silverfast.com/download/movie/aist-xx_en_negafix-expertdialogue_en_2006-08-09.mov

http://www.silverfast.com/download/movie/hdrstudio-655r5_en_negafix-editingcurves_en_2008-05-13.mov

I hope you can help yourself with this instructions

Cheers
Alejandro Morales

LaserSoft Imaging
Media manager, Software testing

doobidoo
Visitor
Posts: 3
Joined: Tue Feb 17, 2009 2:06 pm

Re: Negafix and cross-processed films

Postby doobidoo » Wed Feb 18, 2009 10:36 am

Thank you for your reply, I will keep creating presets.

doobidoo
Visitor
Posts: 3
Joined: Tue Feb 17, 2009 2:06 pm

Re: Negafix and cross-processed films

Postby doobidoo » Wed Mar 11, 2009 5:04 pm

I'm going to change my computer, where can I find negafix profiles for backup ?

LSI_Morales
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 1430
Joined: Mon Oct 22, 2007 9:33 am

Re: Negafix and cross-processed films

Postby LSI_Morales » Thu Mar 12, 2009 11:40 am

Dear Doobidoo,

On Mac OS X the NegaFix profiles you have created can be found at:

Mac/users/your user name/Library/Preferences/LaserSoft Imaging/SilverFast/NegaFix

You will copy those and place them into the same folder in the new computer.

Cheers
Alejandro Morales

LaserSoft Imaging
Media manager, Software testing

peter k
SilverFast Beginner
Posts: 21
Joined: Fri May 11, 2012 4:52 pm
Scanner: epson v700
SilverFast Product: SE

Re: Negafix and cross-processed films

Postby peter k » Mon Aug 17, 2015 3:37 am

Looking into making my own NegaFix files.. but your two movies do not have sound... is this correct, or somehow the audio has gone missing?

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4265
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: Negafix and cross-processed films

Postby LSI_Ketelhohn » Mon Aug 24, 2015 1:45 pm

Dear customer,

some of our movies do not have sound with them.
The movies linked by my colleague however do have sound when I start them.
Is maybe your Quicktime outdated or the sound disabled in the quicktime player?

Kind regards,
Arne Ketelhohn.

stevebow
SilverFast Beginner
Posts: 23
Joined: Sun Dec 27, 2009 8:27 am
Scanner: Plustek OpticFilm 7600i
SilverFast Product: Ai Studio
Location: Australia

Re: Negafix and cross-processed films

Postby stevebow » Thu Oct 15, 2015 1:09 am

I can confirm that there is no sound when the movies are viewed in Firefox on both OS X and Windows, both of which are using the Apple QT plugin v7.7.8. This is probably because the audio is using an obscure audio compression format (ima4) that this plugin does not handle. The audio works fine in Safari on OS X (as expected), or the movies can be instead downloaded and played in VLC.

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4265
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: Negafix and cross-processed films

Postby LSI_Ketelhohn » Mon Oct 19, 2015 4:03 pm

Dear customer,

ima4 is the standard codec Quicktime uses.
On my Windows System both FireFox and Quicktime 7 play the movies without any issues including the sound.

Please check your sound settings.
Maybe the input (in Quicktime itself) or output volume are set to mute.

Kind regards,
Arne


Return to “HiRePP® - NegaFix - Profiles”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest