linotype scanner TOPAZ 1

flatbed scanners for Linotype

mirko
Visitor
Posts: 1
Joined: Wed May 07, 2003 8:09 am

linotype scanner TOPAZ 1

Postby mirko » Wed May 07, 2003 8:35 am

We are a prepress company in Switzerland.
Since 1999 we work with a Topaz 1 Linotype-Hell scanner under mac OS with linocolor 6.0.10.
Under mac osx there is no way to run this scanner.
If someone has the same problem or a good solution, please answer!
Thanks a lot. Mirko

User avatar
President_LSI
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 563
Joined: Sun Jul 22, 2001 1:00 am
Location: Kiel, Germany & Sarasota, Florida
Contact:

TOPAZ for Mac OS-X

Postby President_LSI » Wed May 07, 2003 2:35 pm

TOPAZ for Mac OS-X

We are talking to Heidelberg to get support from them so we can adapt SilverFast OS-X for that scanner.

nsnape
Visitor
Posts: 9
Joined: Fri Jan 31, 2003 11:33 pm
Contact:

Postby nsnape » Sat May 10, 2003 8:48 pm

That'd be good if Lasersoft will support the Topaz series.
Heidelberg do have Newcolor 7000 V2.54 for MacOsX that turns these scanners. It is very expensive and buggy on MacOsX whereas PC runs well.

blunus
Visitor
Posts: 3
Joined: Thu Nov 13, 2003 9:26 am
Location: Munich, Germany

Postby blunus » Thu Nov 13, 2003 9:35 am

We also have the TOPAZ 1, running under Mac OS 9 with
linocolor. We have to switch to Mac Os X. Are there any
News about supporting this scanner by SilverFast?

LSI_Support
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 491
Joined: Mon Jun 18, 2001 1:00 am

Rent a scanner

Postby LSI_Support » Thu Nov 13, 2003 12:02 pm

We are still waiting for a sample for our development from Heidelberg !

If somebody has a scanner and can rent it for 2 weeks I?m sure

we can support these model.

blunus
Visitor
Posts: 3
Joined: Thu Nov 13, 2003 9:26 am
Location: Munich, Germany

Postby blunus » Thu Nov 13, 2003 12:52 pm

Thats a bit difficult, it is the only one we have.
So we can't rent it. You only can come to Munich
and do the job.

TobyGadd
Visitor
Posts: 2
Joined: Mon Apr 05, 2004 6:05 pm
Location: Fort Collins, CO USA

Topaz IX support

Postby TobyGadd » Mon Apr 05, 2004 6:13 pm

Hello,

I see that nobody has accessed this thread for awhile. Is support for Linocolor Topaz still in the works?

Thanks!

TobyGadd
Visitor
Posts: 2
Joined: Mon Apr 05, 2004 6:05 pm
Location: Fort Collins, CO USA

Topaz

Postby TobyGadd » Thu Apr 22, 2004 10:39 pm

Still no news on whether SilverFast will be available for the Topaz?

User avatar
President_LSI
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 563
Joined: Sun Jul 22, 2001 1:00 am
Location: Kiel, Germany & Sarasota, Florida
Contact:

SilverFast Ai for TOPAZ

Postby President_LSI » Wed Jul 07, 2004 7:51 am

SilverFast Ai for TOPAZ

We have a TOPAZ now and are in the process to receive the required resources from Heidelberger. So the adaptation of SilverFast will start soon!

Adrian Fowler
SilverFast Beginner
Posts: 14
Joined: Thu Dec 19, 2002 11:35 am
Location: UK

Postby Adrian Fowler » Mon Jul 12, 2004 4:36 pm

Did you also receive resourses from Heidelberg for the 2650? That would be nice :)

User avatar
President_LSI
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 563
Joined: Sun Jul 22, 2001 1:00 am
Location: Kiel, Germany & Sarasota, Florida
Contact:

SilverFast for Heidelberg 2650

Postby President_LSI » Mon Jul 12, 2004 5:27 pm

<B>SilverFast for Heidelberg 2650 Scanner

This scanner is already supported. Please try the demo download here:

https://www.silverfast.com/product/Heide ... 16/en.html

Adrian Fowler
SilverFast Beginner
Posts: 14
Joined: Thu Dec 19, 2002 11:35 am
Location: UK

Postby Adrian Fowler » Mon Jul 12, 2004 5:37 pm

ah yes, but not with Firewire!

blunus
Visitor
Posts: 3
Joined: Thu Nov 13, 2003 9:26 am
Location: Munich, Germany

Re: SilverFast Ai for TOPAZ

Postby blunus » Sat Sep 25, 2004 7:38 am

President_LSI wrote:<b>SilverFast Ai for TOPAZ</b>

We have a TOPAZ now and are in the process to receive the required resources from Heidelberger. So the adaptation of SilverFast will start soon!


Great to hear that you will support the Topaz. Please tell me if the software is available. Happy Greetings

User avatar
bthornsberry
Visitor
Posts: 4
Joined: Thu Feb 10, 2005 7:22 pm

Don't forget the Topaz 2 and Tango Models as well please!!!

Postby bthornsberry » Thu Feb 10, 2005 7:29 pm

I work at a publishing company and we have 1 Topaz1, 2 Topaz2's, 1 Tango, and 1 Quickstep. Please consider writing the software to support these models as well in OS X!!!! You would be forever in my prayers!!!

Mark A
Visitor
Posts: 1
Joined: Mon Aug 01, 2005 3:48 pm
Contact:

Postby Mark A » Mon Aug 01, 2005 3:53 pm

Any news on Silverfast for Topaz 1?
Mark Aliberti
SP Mount Printing
Cleveland, OH


Return to “Heidelberg (ex Linotype)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests