v700 and Microtek i900 comparison scan

flatbed scanners for Epson

beichh4046
Visitor
Posts: 3
Joined: Fri Dec 09, 2011 6:36 am
Scanner: i900
SilverFast Product: SE
SilverFast Version: 6.0

v700 and black dots on scans

Postby beichh4046 » Sat Apr 21, 2012 4:44 am

I just got the V700 and all my scans have black specks in the same pattern on all scans. These are not dust specks. I have sharpening set to none. These are b&w negatives that I am scanning. I'm using the SE 6 that came with the scanner.

Any ideas what is causing this problem?

beichh4046
Visitor
Posts: 3
Joined: Fri Dec 09, 2011 6:36 am
Scanner: i900
SilverFast Product: SE
SilverFast Version: 6.0

v700 and Microtek i900 comparison scan

Postby beichh4046 » Sun Apr 22, 2012 4:42 pm

epson-scan.jpg
Here is the Epson scan showing black dots all over the place as well as scratches
epson-scan.jpg (143.18 KiB) Viewed 2043 times


I decided to upgrade the Microtek i900 I was using because vertical lines kept showing up that were time consuming to edit. But, I have black specks showing up all over the scan with the v700. I have posted two crops to show the difference. The v700 is brand new.

microtek-scan.jpg
Here is the Microtek scan. Much better scan
microtek-scan.jpg (244.17 KiB) Viewed 2043 times

LSI_Morales
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 1430
Joined: Mon Oct 22, 2007 9:33 am

Re: v700 and Microtek i900 comparison scan

Postby LSI_Morales » Mon Apr 23, 2012 8:21 am

Hi there,

It looks like those specks are either on the film emulsion or on the scanner surface.

Kind regards
Alejandro Morales

LaserSoft Imaging
Media manager, Software testing


Return to “Epson”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest