Trouble scanning photos

flatbed scanners for Epson

Mukiboy
Visitor
Posts: 2
Joined: Wed Feb 01, 2017 5:41 pm
Scanner: Epson V850 pro
SilverFast Product: Ai Studio

Trouble scanning photos

Postby Mukiboy » Wed Feb 01, 2017 5:52 pm

Hi. I have an Epson V850 Pro scanner and am using Silverfast 8 Ai Studio. The scanner works perfectly for slides and negatives but I am having issues with scanning photos. Using the Workflow Pilot, set to Photo, BW, etc. I do not see an image on prescan (get scan noise) - looks like it still thinks there is a negative being scanned. If I remove the document mat which covers the upper glass used for transparencies I see the back of the pix. So... it doesn't seem to be getting the message that it really is a pix. When I use the EpsonScan software (and with doc mat installed) I get the proper photo scan, so it must be using a wrong setting in the SilverFast software. I have tried turning the scanner on and off, restarting the SliverFast software, without avail.

Can you please help me? What am I doing wrong?

BTW... I couldn't figure out the right settings in the pro dialogue box, which is why I turned to workflow mode.

Thx

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4283
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: Trouble scanning photos

Postby LSI_Ketelhohn » Mon Feb 06, 2017 5:15 pm

Dear user,

When using the WorkflowPilot please make sure you switch to reflective scan mode before starting the WorkflowPilot.
It sounds like you are still set to transparency.

Kind regards,
Arne

Mukiboy
Visitor
Posts: 2
Joined: Wed Feb 01, 2017 5:41 pm
Scanner: Epson V850 pro
SilverFast Product: Ai Studio

Re: Trouble scanning photos

Postby Mukiboy » Mon Feb 06, 2017 5:42 pm

Hi. Think that was the case. All is good now. Thx

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4283
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: Trouble scanning photos

Postby LSI_Ketelhohn » Wed Feb 08, 2017 2:53 pm

Good to hear that.


Kind regards,
Arne


Return to “Epson”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest