TIF corrupted

flatbed scanners for Epson

lvr123
SilverFast Beginner
Posts: 14
Joined: Sun Dec 15, 2013 3:15 pm
Scanner: Epson V700
SilverFast Product: SE Plus

TIF corrupted

Postby lvr123 » Fri Jun 23, 2017 3:18 pm

Hello,
Since the latest software update, my Corel Photopaint is not able anymore to read the TIF file made with my scanner.
I haven't updated my Corel suite for a while so I guess the issue is in Silverfast.

Were there any changes to that matter in the latest update ?

I'm using SilverFast SE Version 8.8.0r8, 17938.
Corel Photopaint X6.

As a workaround, I scan as "PSD" which Corel can open.

Regards

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4265
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: TIF corrupted

Postby LSI_Ketelhohn » Mon Jun 26, 2017 4:08 pm

Dear user,

no there have been no changes regarding the Tiff output.
Which bit depth did you select?
How large are the files?

Please test if deactivating the HiRePP feature in the preferences' special tab makes a difference. Maybe Corel Photopaint cannot open multi layer tiffs.


Kind regards,
Arne

lvr123
SilverFast Beginner
Posts: 14
Joined: Sun Dec 15, 2013 3:15 pm
Scanner: Epson V700
SilverFast Product: SE Plus

Re: TIF corrupted

Postby lvr123 » Tue Jun 27, 2017 9:04 pm

Hello,

I've tested a scan with/without HiRePp activated (this doesn't change anything to the size of the file).
I've tested both config with a "big scan" (A4, 24 bits, 300dpi) and a smaller part of the A4 (+-A6). None can be opened.

What is strange is that I'm using the same worklfow (Epson V700/Silverfast SE => TIF/Corel Photopaint ("PP")) for many years.

Scanning with my alternative worklow (Epson V700/Epson Scan => TIF /PP) and scanning directly with PP and the WIA pilot work fine.
I can also open larger tif than those, I can open SilverFast scans, same size, but from earlier SF versions.

This is only with the latest SilverFast version that it does not work.

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4265
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: TIF corrupted

Postby LSI_Ketelhohn » Fri Jun 30, 2017 11:24 am

In that case please contact our support.you can do so through the help menu by selecting "Request online support".

Kind regards,
Arne

lvr123
SilverFast Beginner
Posts: 14
Joined: Sun Dec 15, 2013 3:15 pm
Scanner: Epson V700
SilverFast Product: SE Plus

Re: TIF corrupted

Postby lvr123 » Mon Jul 03, 2017 8:22 am

done.


Return to “Epson”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests