Canon CanoScan 9000F Datalimit 1 MByte w SE?

flatbed scanners for Canon

yogy
Visitor
Posts: 2
Joined: Thu Dec 06, 2012 8:39 pm
Scanner: CanoScan 9000F
SilverFast Product: SE
SilverFast Version: 6.6

Canon CanoScan 9000F Datalimit 1 MByte w SE?

Postby yogy » Thu Dec 06, 2012 8:52 pm

Hello,
i have found some old MINOX negatives which i try to scan using the maximal resolution with Silverfast SE 6.6.1r5.
I have used the PRESCAN to mark the picture i want tu scan. this is 8 x 11 mm.
But the Scan stops shortly after start an gives only a smal part of the picture. I had to reduce the resolution step by step until i was able to get the whole picture.
I have figured out that the is a data-limitation to 1 MByte (TIFF).

Where is my mistake? (I am a rather Newbee in using silverfast)

PS the "normal" Scangear does not recognize these small MINOX filmstripes.. so i have to use Silverfast anymay.

Thanks

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4265
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: Canon CanoScan 9000F Datalimit 1 MByte w SE?

Postby LSI_Ketelhohn » Mon Dec 10, 2012 10:30 am

Dear customer,

do you really mean 1MB?
The file limit in SilverFast 6 is 1GB.

kind regards,
Arne Ketelhohn.

yogy
Visitor
Posts: 2
Joined: Thu Dec 06, 2012 8:39 pm
Scanner: CanoScan 9000F
SilverFast Product: SE
SilverFast Version: 6.6

Re: Canon CanoScan 9000F Datalimit 1 MByte w SE?

Postby yogy » Mon Dec 10, 2012 10:48 am

Yes, I meant 1 MB. But, may be, i have found the problem. It is obviously not Silverfast, it is the Combination of Adobe Photoshop Elements 8.0 together with Silverfast (The SW, which was distributet together with the Canoscan).

The Problem appears if I use Siolverfast in the Mode "normal" (loading the scan into Photoshop). But if I use the Mode "normal (Datei)", which only stores the scan on the harddisk the limit does not appear. So now I use this as workaround.


Return to “Canon”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest