Scan area isn't scanning correct area

All problems are not listed anywhere

Moderator: LSI_Ketelhohn


mozab
Visitor
Posts: 1
Joined: Sat Dec 17, 2016 9:06 am
Scanner: Epson v800
SilverFast Product: SE

Scan area isn't scanning correct area

Postby mozab » Sat Dec 17, 2016 10:00 am

I am new to using this software. Everything seems to work OK, up until the point it completes the scan for black and white negative. Instead of showing the picture, it appears it is showing a film holder. There was one time, it scanned the picture, but it wasn't edited, just a raw version of it. I don't know what I did differently there. Otherwise, I am getting the attached image. I am using Silverfast 8 with an Epson V800. See the attached "raw" picture that worked once, and then see what is happening. I have spent 5 hours trying to figure this out. I'm about ready to give up on this and just use Epson Scan which I know very well. I really like the features of this software, but I don't know why it won't show the correct area. Thanks

download/file.php?mode=view&id=1389

download/file.php?mode=view&id=1390
Attachments
Untitled.tif
Untitled.tif (317.77 KiB) Viewed 605 times
test003.tif
test003.tif (601.45 KiB) Viewed 605 times

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4283
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: Scan area isn't scanning correct area

Postby LSI_Ketelhohn » Fri Dec 23, 2016 4:58 pm

Dear user,

please deactivate the iSRD infrared scratch and dust removal. The scanner's infrared channel unfortunately can not penetrate the silver halide emulsion of B&W film. You can switch to the software based SRDx instead.

Kind regards,
Arne


Return to “All other problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest