Transparencies, SE and PowerlookIII

flatbed scanners for Umax

brianus
Visitor
Posts: 3
Joined: Thu Jun 16, 2005 4:30 pm

Transparencies, SE and PowerlookIII

Postby brianus » Thu Jun 16, 2005 4:38 pm

Hi, I'm running Silverfast SE 6.2.1r4 on Mac OS X 10.3.4. I want to scan using my PowerlookIII's transparency adapter. I can't find any info on this in the (sparse) documentation, but I've seen on these forums a few posts indicating that this can be done by selecting "Transparency" on the "General" tab. Well... there IS no such option under General, in my version of the software. Why?

User avatar
LSI_Noack
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 1432
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:30 pm
Location: Kiel, Germany
Contact:

Postby LSI_Noack » Fri Jun 17, 2005 9:34 pm

Dear brianus

I think what was being meant by other is the "General" tab on the SilverFast main control window.
The is an option to tell SilverFast if the original is a reflective or transparency, and if it positive or negative.

Have a look here: http://www.silverfast.com/faq/1009/en.html

Kind regards
Sonny Noack
- tech support, LSI AG -

brianus
Visitor
Posts: 3
Joined: Thu Jun 16, 2005 4:30 pm

Postby brianus » Fri Jun 17, 2005 9:45 pm

LSI_Noack wrote:Dear brianus

I think what was being meant by other is the "General" tab on the SilverFast main control window.
The is an option to tell SilverFast if the original is a reflective or transparency, and if it positive or negative.

Have a look here: http://www.silverfast.com/faq/1009/en.html

Kind regards
Sonny Noack
- tech support, LSI AG -


I know that's what it's supposed to look like, but mine doesn't. Here's a screenshot of my General tab:
Image

As you can see, there's no "Original:" field at all. Is it just because it's the SE version? Because I thought SE was supposed to have this feature as well.

By the way, the company I work for is also called "LSI". Heh...

User avatar
LSI_Noack
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 1432
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:30 pm
Location: Kiel, Germany
Contact:

Postby LSI_Noack » Mon Jun 20, 2005 7:40 am

Seems that LSI is everywhere ;)

This function isn't depended on SE or Ai. During SilverFast's startup sequence, it checks the scanner for available hardware features (focus, ICE, hard multi-sampling, etc, etc, transpareny unit).
If the TPU can't be detected, e.g. problem with the cabling in separate units that are attached to the scanner, the option to scan transparencies isn't available in the SilverFast GUI.

Please try:
a. shut off scanner and shut down SilverFast
b. dis- and reconnect the TPU cable to the scanner.
c. restart scanner, wait until it is fully initialised
d. restart SilverFast

Meanwhile, I will have an internal check, whether the TPU is supported at all. There are a few scanners for which SilverFast doesn't feature this capability.

I'll keep you posted. Best regards
Sonny Noack
- tech supp, LSI AG -

User avatar
LSI_Noack
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 1432
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:30 pm
Location: Kiel, Germany
Contact:

Postby LSI_Noack » Mon Jun 20, 2005 7:48 am

TPU is supported for the Powerlook III.
If there is no such option present in SilverFast, there is a problem with the TPU cable.

HTH and kind regards
Sonny Noack

brianus
Visitor
Posts: 3
Joined: Thu Jun 16, 2005 4:30 pm

Postby brianus » Mon Jun 20, 2005 4:55 pm

LSI_Noack wrote:TPU is supported for the Powerlook III.
If there is no such option present in SilverFast, there is a problem with the TPU cable.

HTH and kind regards
Sonny Noack


I can be astonishingly stupid sometimes.

I didn't even realize there was a cable! I found it, it works now. Thanks,

Brian

User avatar
LSI_Noack
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 1432
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:30 pm
Location: Kiel, Germany
Contact:

Postby LSI_Noack » Tue Jun 21, 2005 8:32 am

Dear Brian

you are very welcome.
Sunny days from Kiel week 8)
http://www.kieler-woche.de/eng/englishdefault.htm

Sonny Noack
- tech support, LSI AG -


Return to “UMAX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests