SprintScan "Cannot Calibrate Scanner"

All the problems with Polaroid film scanners

alexp
Visitor
Posts: 2
Joined: Thu Jun 01, 2006 10:22 am

SprintScan "Cannot Calibrate Scanner"

Postby alexp » Thu Jul 06, 2006 12:39 am

Hello,
I purchased a refurbished SprintScan 120 with V1.33 firmware.

When I attempt to use Polacolor 5.5 it reports "no active device".

When I try to use SilverFast v5.5.or6, it 'Prepares Scan', moves
the film carrier to the rear. Then the scanner makes a very loud
Horn-like sound for 30 seconds and SilverFast reports
"Cannot Calibrate Scanner".....

I returned it to Polaroid - they claim it is 100% functional and sent it back to me. I continue to have the same problems.

I am using Windows 2000 SP4 and have the scanner connected via FireWire.....

The operating system shows the scanner properly installed and enabled, but I cannot get any software to access it .....

ANY suggestions would be greatly appreciated !

Alex
Orlando Florida

alexp
Visitor
Posts: 2
Joined: Thu Jun 01, 2006 10:22 am

problem simplification

Postby alexp » Fri Jul 07, 2006 10:53 am

Let me just ask :

Should SF 5.5 properly function
with the Polaroid SprintScan 120
with Firmware Upgrade 1.33
using FireWire interface
and a Windows 2000 SP4 Operating System ??

Thank You.

User avatar
RAG
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 761
Joined: Wed Jan 12, 2005 7:59 am
Location: Sonoma County, California

Postby RAG » Tue Jul 11, 2006 7:37 pm

You might want to download any updates for your SF 5.5 and give it another try.

If the firmware upgrade you mention is the one that changes the Polaroid scanner to another model (Microtek) you might need to get the version of SilverFast for the Microtek. If this is the case you will need to work with LaserSoft.
Last edited by RAG on Wed Jul 12, 2006 5:01 pm, edited 2 times in total.
Member in good standing - NAPP
A picture is worth a thousand words! :-)

User avatar
L.Willms
SilverFast Beginner
Posts: 21
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 am
Location: Frankfurt am Main, Germany

Postby L.Willms » Wed Jul 12, 2006 11:36 am

RAG wrote:If you firmware upgrade you mention is the one that changes the Polaroid scanner to another model (Microtek)


He has version 1.33, that is the last version from Polaroid.

BTW, I also had problems to access the SS120 from my Win2k computer via Firewire, but that PC has unfortunately serious problems with all the USB-configuration, so I assumed that to influence also my Firewire ports, and moved back to SCSI on my Win98 laptop.


Yours,
L.W.

User avatar
L.Willms
SilverFast Beginner
Posts: 21
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 am
Location: Frankfurt am Main, Germany

Re: SprintScan "Cannot Calibrate Scanner"

Postby L.Willms » Wed Jul 12, 2006 11:38 am

alexp wrote:Hello,
I purchased a refurbished SprintScan 120 with V1.33 firmware.

When I attempt to use Polacolor 5.5 it reports "no active device".

SilverFast reports "Cannot Calibrate Scanner".....


Is the scanner visibile in Windows hardware device manager?


Yours,
L.W.


Return to “Polaroid”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests