HowTo batch process HDRi64 and keep same filename

SilverFast HDR Studio (48bit HDR processing)

Marc Coussement
Visitor
Posts: 3
Joined: Sun Jul 26, 2015 3:12 pm
Scanner: Reflecta RPS 10M
SilverFast Product: Archive Suite

HowTo batch process HDRi64 and keep same filename

Postby Marc Coussement » Mon Jul 27, 2015 2:47 pm

I need to batch process all my HDRi 64 TIFF files but keep the same filename for output in different folder.

I can't find how to do this basic job.
Have been trying with VLT and Job manager but no way to keep same filename for output file.

Software : Silverfast HDR version 8.5.0r6 build 15165

Urgent help needed and very appreciated.

Marc,

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4265
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: HowTo batch process HDRi64 and keep same filename

Postby LSI_Ketelhohn » Mon Jul 27, 2015 4:00 pm

Dear Marc,

To keep the name do not change any settings in the batch-scan save dialog.
If you do not change anything and press process directly the name/path from the Image-Dimensions Dialog will be used.
You can copy the output path using the copy function in the JobManager.

Kind regards,
Arne Ketelhohn.

Marc Coussement
Visitor
Posts: 3
Joined: Sun Jul 26, 2015 3:12 pm
Scanner: Reflecta RPS 10M
SilverFast Product: Archive Suite

Re: HowTo batch process HDRi64 and keep same filename

Postby Marc Coussement » Mon Jul 27, 2015 4:59 pm

Sorry but i can't follow ... if i do so the name in image dimensions is set to untitled.
The question is about HDR and batch processing of a complete folder or by using VLT and Job manager

This is how i start
1. Start SilverFast 8.5 HDR studio
2. Image->Scanmode->File ==> select a image, set iSRD, select correct film for NegaFix. This in the hope that all images will be processed with the same settings by Job manager
3. Select VLT and add all images to be processed to the Job Manager.
4. in the job manager i copy the settings of the first to all. "Apply to all" (this should be default!!!).
5. Start job
6. Select in Save as the output folder.
7. Name is set to Untitled!!!
8. Click process
9. Result in output folder First image is named "untitled.jpg" second image uses the Metadata information as Filename NOT the Filename from the source file!

I guess the software is using the MetaData information and this not equal to the Filename!

Marc,

Marc Coussement
Visitor
Posts: 3
Joined: Sun Jul 26, 2015 3:12 pm
Scanner: Reflecta RPS 10M
SilverFast Product: Archive Suite

Re: HowTo batch process HDRi64 and keep same filename

Postby Marc Coussement » Tue Jul 28, 2015 8:32 am

I guess this issue has already been posted (see post38677.html?hilit=info#p38677)

Marc,

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4265
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: HowTo batch process HDRi64 and keep same filename

Postby LSI_Ketelhohn » Fri Jul 31, 2015 4:46 pm

Dear Marc,

Like I said do not change ANY setting in the save as dialog.
If you do so the name in the save as dialog is being used.
You must set the name and path in the Image dimensions dialog and directly press process in the Save as dialog.
You can copy the path and or name in the JobManager, so you do not have to do this for each image.

Kind regards,
Arne Ketelhohn.


Return to “HDR Studio (48bit HDR processing)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest