Color Managnent in HDR Studio

SilverFast HDR Studio (48bit HDR processing)

pike105
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 53
Joined: Sun Dec 11, 2005 6:23 pm

Color Managnent in HDR Studio

Postby pike105 » Sat Jun 04, 2011 5:40 pm

Having set "Use embedded Profile" (eingebettetes Profil nutzen), this seems to work only for files created with SF AI, including an embedded scanner profile.
It does not work with any other file having a non-scanner profile. Here, the profile is ignored. Look at the file attached with Photoshop and then with HDR Studio.

Is this a bug or a feature?
Attachments
Farbkreis.jpg
Farbkreis.jpg (226.09 KiB) Viewed 2636 times

LSI_Morales
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 1430
Joined: Mon Oct 22, 2007 9:33 am

Re: Color Managnent in HDR Studio

Postby LSI_Morales » Mon Jun 06, 2011 7:46 am

Hi there,

I opened the file you have sent in both applications. See the next screenshots from both:

File opened with SilverFast HDR

SilverFastHDR.png
Opened with SilverFast HDR
SilverFastHDR.png (478.35 KiB) Viewed 2635 times


and the same file opened with Photoshop CS4

PS_CS4.png
Opoened with photoshop CS4
PS_CS4.png (354.6 KiB) Viewed 2635 times


As you can see I do not perceive any problem nor difference.

Kind regards
Alejandro Morales

LaserSoft Imaging
Media manager, Software testing

pike105
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 53
Joined: Sun Dec 11, 2005 6:23 pm

Re: Color Managnent in HDR Studio

Postby pike105 » Mon Jun 06, 2011 9:38 am

What you show is what I get with PS, ACDseePro, an various other applications, but not with your products!

Please show me a screenshot of your CMS setting.

(I have 6 years of experience in Color Management and I'm a bit surprised. I also checkt this on a 2nd Computer and with test versions of DC, same problem)

I can force HDR to display it right, choosing ICM for the input, selecting any (!?) scanner proflile and manually choose the embedded profile in the upcoming dialoge. But this is very, very unlogical.

LSI_Morales
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 1430
Joined: Mon Oct 22, 2007 9:33 am

Re: Color Managnent in HDR Studio

Postby LSI_Morales » Mon Jun 06, 2011 1:57 pm

Hi,

Sure, here is a screenshot of my CMS settings dialogue:

CMS.png
SilverFast HDR Studio, CMS settings
CMS.png (107.75 KiB) Viewed 2628 times
Alejandro Morales

LaserSoft Imaging
Media manager, Software testing

pike105
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 53
Joined: Sun Dec 11, 2005 6:23 pm

Re: Color Managnent in HDR Studio

Postby pike105 » Mon Jun 06, 2011 2:34 pm

Thanks,

I was using the same CMS-Setting, but leading to different results.
I even testet the latest HDR-Version on my office PC, which has never seen Silverfast before.

OS is Win XP, SP3

Here are my screenshots.
Strange.

May be because you are using an other OS, and an English Silverfast Application?
Now tested with 3 PCs, but all with XP SP3 or SP2, German applications
Attachments
SF CMS2.jpg
File 2: Correct action, but crazy setting
SF CMS2.jpg (103.61 KiB) Viewed 2625 times
SF CMS1.jpg
File1: Profile name correct, but incorrect action
SF CMS1.jpg (96.56 KiB) Viewed 2625 times

pike105
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 53
Joined: Sun Dec 11, 2005 6:23 pm

Re: Color Managnent in HDR Studio

Postby pike105 » Tue Jun 07, 2011 9:03 am

Hi Alejandro Morales,

please check with your German Version on a PC-Workstation.

In the meantime I tried on even 4 different PCs, all show the same Problem.

Thankd

LSI_Morales
SilverFast Master
SilverFast Master
Posts: 1430
Joined: Mon Oct 22, 2007 9:33 am

Re: Color Managnent in HDR Studio

Postby LSI_Morales » Tue Jun 07, 2011 12:47 pm

Hi pike105

I have already send this to the test center.

Thanks for your cooperation

Cheers
Alejandro Morales

LaserSoft Imaging
Media manager, Software testing

pike105
SilverFast User
SilverFast User
Posts: 53
Joined: Sun Dec 11, 2005 6:23 pm

Re: Color Managnent in HDR Studio

Postby pike105 » Wed Jun 15, 2011 10:09 am

Hi,

what did your test center find out?

Thanks.

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4265
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: Color Managnent in HDR Studio

Postby LSI_Ketelhohn » Wed Jun 15, 2011 2:02 pm

Hi pike105,

Yes, this issue has been forwarded to our developers.


kind regards,
Arne Ketelhohn.


Return to “HDR Studio (48bit HDR processing)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest