HDR Dust and Scratches

Posts regarding web site functionality

Moderator: Administrator


Alain Rochecouste
Visitor
Posts: 1
Joined: Mon Mar 09, 2009 11:47 am

HDR Dust and Scratches

Postby Alain Rochecouste » Mon Mar 09, 2009 12:18 pm

I have just downloaded and are presently evaluating your software.
We have 2000 scans we need to apply dust and scratches to. Most of the scans are of dark objects on plain light coloured backgrounds.
The Photoshop version softens the image too much for our liking.

We have tried your software and would like to know the following.

Can you select an area where dust and sratches will not be applied. (Generally the centre of the scan).
Is there the possibility of automating this procedure.

Many thanks AR

User avatar
LSI_Ketelhohn
LSI Staff
LSI Staff
Posts: 4203
Joined: Wed May 28, 2008 11:19 am
Scanner: all
Location: Kiel, Germany
Contact:

Re: HDR Dust and Scratches

Postby LSI_Ketelhohn » Tue Mar 10, 2009 2:20 pm

Dear mr. Rochecouste,

iSRD can be applied in batch mode, so you can apply the same setting to a series of scans.
In the iSRD dialog you can create masks to select areas where iSRD should be applied.
In the basic SE Version you can only work on a single layer.
The Ai Version offers four layers with different settings for each layer. This allows you to create areas where iSRD is applied with different strengths.

kind regards
Arne Ketelhohn


Return to “About this web site”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest